OTİZM KONFEDERASYONU Strateji Geliştirme Toplantısı Ankara’da Gerçekleşti

Konfederasyon, 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde Etkiniz AB Programı desteği ile Ankara’da gerçekleştirilen “Strateji Belirleme ve Tanışma” toplantısını ve I. Olağan Genel Kurulu’nu başarıyla tamamladı.
Bu önemli etkinliğe, konfederasyon delegeleri, alanın uzmanları ve bürokratlar yoğun bir katılımla iştirak ederken, toplantı boyunca Dr. Ersin Ufuk Timuçin asistanlarıyla yol gösterici olarak moderatörlük yaptı.
Etkiniz AB programı desteğiyle gerçekleşen Strateji Planlama Toplantısı öncesinde gerçekleştirilen Otizm Konfederasyonu I. Olağan Genel Kurulu açılış toplantısına Özel Özel Eğitim Konfederasyonu Başkanı Yunus Kılıç ve başkan Vekili Sebahattin Yıldız, eski milletvekili ve İLCİ Holding Yönetim Kurulu başkanı Nedim İlci, Şanlıurfa eski millet vekili ve belediye başkanı İbrahim Halil Çelik misafir olarak katıldılar.
Kurucu federasyonlardan Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör, Özel Eğitim ve Araştırma Federasyonu Başkanı Özgül Gürel, Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Canan Cihan, Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin’in konuşmalarıyla başladı. Bu başlangıç, karşılıklı fikir alışverişleriyle zenginleşen toplantının temelini oluşturdu.
Genel Kurul sonucunda Otizm Konfederasyonu Yönetim kuruluna; Ergin Güngör, Canan Cihan, Özgül Gürel, Veysel Şahin, Yeşim Zorlu, Parin Yakupyan, Hilal Aydın, Tevfik Gayretli, H. Arzu Gökçe, Cennet İnceöz, Ramazan Bal, Rıdvan Canikli, Prof.Dr.Ufuk Hasdemir, Mümine Feralar, Demet Uyar, Mustafa Kaplan, Nihal Iğdır, Nail Yurdusev uyum içerisinde geçen genel kurulla seçildiler.
Denetleme Kuruluna İbrahim Kurt, Berna Şengün, Ayten Güler, Hülya Arıcan, Berna Ekemen, Emrullah Yüksel, Genel Sekreter olarak Yeşim Zorlu ve Sayman olarak Parin Yakupyan göreve geldiler.


Otizmli çocuklar ile ailelerinin tüm haklarına ulaşmalarını sağlamak ve otizm eylem planını savunmak amacıyla önemli çalışmalara imza atacakları bir döneme başlayan Konfederasyon Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diler, otizmle mücadelede önemli kazanımlar elde etmelerini temenni ederiz.