Nisan – Mayıs – Haziran – 2021 E-Dergi

Nisan - Mayıs - Haziran - 2021 E-Dergi Toplumdaki “Otizm” algısını sorgulatmayı, yanlış bilinenlerin yerini doğru bilgilere bırakmasını, ailelerin yalnız olmadığını bilerek dayanışma sağlamasını hedefleyen Türkiye’nin…

UZAKTAN EĞİTİM NASIL MÜMKÜN?

Özel çocuklar için uzaktan eğitim yapılabilir mi? Uzaktan eğitimi deneyimleyen Psikolog İsmail Bıyıklı yazdı.Dünya çok zor dönemden geçiyor. 1 yılı aşkın süredir bulaşıcı bir hastalıkla savaş halindeyiz. Hepimiz…

“DAHA GÜÇLÜ OLMALIYDIM”

Bitkisel hayatta bir eş, yaşlı ve kronik hastalıkları olan bir anne, daha hayatının baharında olan bir genç kız. Farklı mücadeleler veren hemşire Ayşe Balıkçı ile zorluklardan güçlenerek çıkmayı konuştuk. Uzun…

YETİŞKİN OTİZMLİ BİREYLERİN PSİKİYATRİK SORUNLARI

Yetişkin ve Çocuk Ergen Psikiyatristi Dr. Nüket İşiten ile otizmli bireylerin yetişkin otizmli bireylerin karşılaştığı psikiyatrik sorunları konuştuk.Sizi biraz tanıyabilir miyiz?Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum.…

COVİD’İN HUKUKİ YÜZÜ…

 Covid-19 salgını sürecinde, tanı ve tedaviye erişimde haklarımız neler? Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği (HAYAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Doç. Dr.…

MASUM TATLI

 Çocuklar tatlı yemeyi seviyorlar. Hatta özellikle özel çocuklarımız için bazen pekiştireç oluyor tatlı abur cuburlar. Pınar Çatal Yazdı Bizler çocuklarımızı hazır gıdalardan ve fazla şeker tüketiminden…

BİR GÖLGE ÖĞRETMEN ANLATIYOR…

Özel gereksinimli çocukların eğitiminde en sık tartışılan konulardan biri gölge öğretmenler, diğer bir adıyla kolaylaştırıcı kişiler. Peki, bu alanda çalışanlar neler yapıyor? Gölge öğretmen Gizem Yıldız ile konuştuk.…

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERDE AĞIZ SAĞLIĞI

Özel gereksinimli bireylerde ağız sağlığı nasıl olmalı? Kendisi de özel gereksinimli birey annesi olan Diş Hekimi Tuba Koç yazdı.Ağız ve diş sağlığı her birey için önemli. Bu bilgiyi artık hepimiz biliyoruz. Özel…

OTİZM BAŞTA DİPSİZ KUYUYDU…

“Acaba doktorlar otizm yerine lösemi mi deselerdi  hiç olmazsa tedavisi belli olurdu diye çaresizlik içinde düşündüğüm zamanlar olmuştu. Otizmi bilmediğim için anlamaya çalışıyordum ve dipsiz bir kuyuydu” diyen Anadolu…