Özel Çocuklar Ötelenmesin

“Özel Çocuklar Ötelenmesin”

Özel gereksinimli çocuğu bulunan annelerin başlatmış olduğu bir sosyal sorumluluk projesi olan “Özel çocuklar ötelenmesin” hareketi twitter’da pek çok insanı harekete geçirdi.

Özel gereksinimli çocukların, bağımsız birey olabilmeleri, öfke kontrollerini sağlayabilmeleri, toplumla uyumlu bireyler olabilmeleri ve en önemlisi aileleri ile sıcak ilişki kurabilmeleri için özel eğitim tek çare olduğuna vurgu yapan hareketin ilk adımı, rehabilitasyon merkezlerindeki ücretsiz özel eğitim hakkının kaybolma riskine dikkat çekmekti.

Bu hakkın kaybedilmemesi için, devlet desteği ile kurumlara yapılacak ödenek artırımının büyük önem taşıdığının altını çizen anneler, çocukların haftada 30 saat almaları gereken seans sayısının, sadece 2 seansının karşılandığı kurumların ödeneklerinin eğitmen, materyal ve servis masrafları için yeterli olmadığı belirttiler.

Bu doğrultuda, “Özel Çocuklar Ötelenmesin” mutfak ekibi anneleri herkesi kurumların kapanıp adım adım özelleşmeye doğru gitmemesi için sosyal medyada ses olmaya çağrıldı.

Hareketin mutfak ekibinde yer alan anneler; @otizmin_mavisi @peri_hendrickson_otizmle_yasam @uluneke.777 @criduchat.tansonra @pyakupyan @spektrumdabiranne @ozelegitim.ogretmeni.sedacelik neden bu hareketi başlattıklarını ÖÇED sosyal medya hesaplarında da açıklayarak aileleri harekete katılmaya davet ettiler.